Историја

КК Карпош Соколи е кошаркарски клуб формиран на 31.12.1996 во Скопје, и на кошаркарската сцена опстојува до денешен ден. Главната определба и заложба на КК Карпош Соколи е продуцирање млади кадри, како играчки така и тренерски, кои што понатака се развиваат и прераснуваат во фундамент на Македонската кошарка на секое ниво. 

Сениори 2012/2013

 • Дарко Соколов
 • Горан Врбанц
 • Драган Лабовиќ
 • Драган Зековиќ
 • Зоран Вркиќ
 • Доминик Мавра
 • Иван Сапунџиев
 • Душан Кнежевиќ
 • Кендрик Пери
 • Игор Пенов
 • Дамјан Јакимовски
 • Филип Бакоч

Галерија